Feestelijke jaaropening met lezing en borrel 2018

Datum:
12 september 2018
Tijdstip:
15:00 - 18:00 uur
Locatie:
Koningkerk Haarlem (Kloppersingel 57 te Haarlem)
Doelgroepen:
Leerkrachten, Onderwijsassistenten, Administratrices, Conciërges, Directeuren, Vakdocenten LO, Intern begeleiders, Onderwijsondersteunend personeel
Docent:
Pedro de Bruyckere
Prijs:
-
Duur:
Eenmalige bijeenkomst
Inclusief broodjes:
Nee
Aantal plaatsen:
0
Plaatsen beschikbaar:
Onbeperkt
Login om u in te schrijven

Het schooljaar 2018-2019 zal feestelijk geopend worden met een lezing door Pedro de Bruyckere. Mythbuster over onderwijs en deskundige op het gebied van jongeren en onderwijs!

Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur.

Als spreker streeft hij er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk te verklaren en te vertalen naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden. Hierover sprak hij de voorbije jaren bij onder andere KBC, Rabobank, en verschillende universiteiten, hogescholen en secundaire (middelbare) scholen in Vlaanderen en Nederland. Hij sprak ook bij de Gouden Apenstaart uitreiking 2011, Europese conferenties in oa Firenze in 2014 en won in 2011 de prijs voor de beste lezing over onderwijs op "Noordhoff: Kunst van het inspireren". In 2013 werd Pedro De Bruyckere door Vrij Nederland omgeschreven als een van de beste Onderwijsvernieuwers in Nederland.

Deze omschrijving heeft hij mede te danken aan het boek uit 2013 dat De Bruyckere samen schreef met Casper Hulshof, psycholoog en docent onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht: 'Jongens zijn slimmer dan meisjes, en andere mythes over het onderwijs'. In deze regelrechte bestseller gaan de twee auteurs de hardnekkige clichés over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijs te lijf. Een nieuwe versie van dit boek wordt momenteel wereldwijd verkocht onder de titel ‘Urban Myths About Learning and Education bij Academic Press.

Samen met Bert Smit schreef hij 'Is het nu generatie X, Y of Einstein?' (2009, Wolters/plantyn) en ‘De jeugd is tegenwoordig’ (LannooCampus, 2011, ondertussen 6de druk), waarin mythes over de nieuwe generatie jongeren worden ontkracht. In hun toegankelijke en spitse stijl hangen Pedro De Bruyckere en Bert Smits een herkenbaar beeld op van de jongere van nu. Alles wat werknemers, leerkrachten en ouders moeten weten over de nieuwe generatie jongeren, compleet met tips en aanbevelingen.

In 2015 verscheen hun laatste boek ‘Ik was 10 in 2015’. In dit boek bekijken ze de belangrijkste tendensen die een invloed zullen hebben op de levens van kinderen en jongeren. Zo beantwoorden ze de vragen die de volwassenen hebben over hun toekomst. Een opvoedingshandleiding voor de toekomst.

Ook schreef Pedro in 2013 met Linda Duits het boek 'Meisjes kijken', waarin zij onder andere beschrijven of het klopt wat voor beeld de media van meisjes in de puberteit schetst.

In zijn lezingen doorprikt Pedro De Bruyckere enkele hardnekkige mythes en verklaart hij de belangrijkste tendensen omtrent onderwijs en jongeren. Hij schetst een genuanceerd en soms grappig beeld waarin je vaak je zoon of dochter, je leerling, klant of werknemer zult herkennen.

Doelgroepen

 • Leerkrachten
 • Onderwijsassistenten
 • Administratrices
 • (G)MR
 • Conciërges
 • ICT-ers
 • Bedrijfshulpverleners
 • Directeuren
 • Vakdocenten LO
 • Intern begeleiders
 • Onderwijsondersteunend personeel

bavoacademie17 250